Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Blogg

Blogg om trähantverk, linoljefärg, byggnadsvård, leksaker i trä och livet som skapande människa på landet.

Mina förebilder

Helena Ilke

Haters will hate och lovers will love.

Haters will hate och lovers will love.

De här två är lovers. De älskar allt. De älskar skog och stad, dans och armhävningar, galna utklädningskläder och sköna brallor med bra samlarfickor, att laga mat och att skura golv, att rita, skriva, läsa, sjunga, att uppfinna, att snickra, att klättra i träd och att krossa is på höstiga vattenpölar. De älskar sina fastrar och mostrar, farbröder och morbröder, mormor, farmor, farfar, morfar, de älskar sina kusiner och de älskar sina vänner. De älskar att titta på tv, att gå på museum, teater, utställning, bio. De älskar robotar, båtar, bilar. De älskar att resa och drömmer om att flyga. De älskar godis, pannkakor, små saker av alla slag så som Kinderäggsskatter, hörnen på engångs-Bregott-förpackningar, äppelkärnor, pinnar, döda insekter. 

"Där blir en värdelös sak till en skatt"   Foto: Hugo Egerström

"Där blir en värdelös sak till en skatt"

Foto: Hugo Egerström

De älskar allt vackert, stort, nytt, fint. De ser det vackra och fascinerande saker i allt och överallt. Det enda de ber om är tid. Tid att uppleva och upptäcka saker på egen hand, och ibland tid kombinerat med min uppmärksamhet. Åren som förälder går och jag kan inte säga att jag blivit bra på det, men min ständiga strävan är att sakta in. Så mycket annat i livet vill få en att springa snabbare, snabbare, snabbare. Chefen vill att man jobbar, gymcoachen vill att man hoppar högre, springer snabbare och lyfter mer, trädgården ropar efter gräsklippning och ogräsrensning, mailboxen väller över av saker att ta tag, men barnen vill bara en sak av mig - att jag saktar ner. Sätter mig ner. Lägger mig ner. Lägger ner. Är. 

"Där finns det riken som ingen av oss tar ifrån dem"  Foto: Hugo Egerström

"Där finns det riken som ingen av oss tar ifrån dem"
Foto: Hugo Egerström

Vi går på samma mark men vi ser så olika saker. Jag brukar ibland försöka föreställa mig hur barnen upplever saker. De har ju inte lärt sig nyanser än, och man kan gissa att de upplever många av de saker som vi vuxna tappar allt mer och ständigt eftersträvar - total lycka, totalt självförtroende, totalt fokus, total avslappning... Det är upplevelser som kanske är svårt att kombinera med att vara en ansvarstagande vuxen, men någon gång ibland önskar man att stunden kunde få gripa tag i en så som den gör med barnen. 

"Barn är ett folk och de bor i ett främmande land. "

"Barn är ett folk och de bor i ett främmande land. "

De är mina förebilder i allt. De tror att jag leder dem, men de leder mig.